Foto: MeridianSportBH

Banjalučki Borac je sporazumno raskinuo ugovor sa Milanom Šikanjićem koji je za MeridianSportBH prokomentarisao tu situaciju, ali se takođe osvrnuo na svoj boravak i iskustvo u klubu kao i veoma zanimljive početke karijere gdje je svoj fudbalski zanat učio u redovima Crvene zvezde.

Milan Šikanjić koji je u januaru ove 2022. napunio 22. godine je ušao u posljednjih šest mjeseci ugovora sa Borcem iz Banjaluke i on je poslije dogovora sa timom dobio slobodu da bira svoju novu fudbalsku sredinu.

“Moj ugovor je ušao u zadnjih šest mjeseci svog trajanja gdje se u posljednjih godinu dana dolazilo do pitanja da li će se on produžiti. Ja sam konkretno dosta vremena tokom tog perioda proveo na pozajmicama, ali eto ja sam čekao tu neku svoju šansu u Borcu, a možda je i klub želio da vidi neki moj novi iskorak”započeo je razgovor Šikanjić pa nastavio:

“Ipak, to se nije desilo i evo u ovih posljednjih šest mjeseci mog ugovora došli smo do tog nekog dogovora gdje sam dobio slobodu da tražim neku novu šansu i priliku da se razvijam kao igrač. Klub možda nije imao vremena da me ‘čeka’, odnosno mene i moje godine. Ja njima želim svu sreću jer sam čitav svoj život navijač ‘Velikana iz Platonove’  i ostaću do kraja istog”.

Ovaj 22-godišnji centarfor je prvi dio tekuće sezone proveo na pozajmici u Kozari iz Gradiške po drugi put u svojoj karijere, a ona se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske.

“Ja sam u Kozaru došao poslije neigranja u drugom dijelu prošle 2020-2021 sezone. Odigrao sam doduše nekoliko utakmica, ali to su sve bili ulasci sa klupe čime ja nisam u potpunosti bio zadovoljan. Zbog toga sam se vratio u Gradišku gdje sam proveo već jednu polusezonu. Tu sam dobio potpunu slobodu i priliku da se pokažem, što pokazuje moj broj skupljenih utakmica i minuta”naveo je ovaj golgeter pa dodao:

“Na početku sam počeo sezonu sa nekoliko ‘povredica’ i poslije toga je sve krenulo kako treba sa nekoliko početnih pobjeda. Ipak, desila se ta neka kriza u ekipi i ja svima pričam da kada se pogleda roster Kozare ona bi po kvalitetu trebala da bude u top5 ekipa Prve lige Republike Srpske, ali se na kraju to nije desilo”.

Šikanjić je prekoj jeseni u prvom rangu fudbala Republike Srpske postigao pet golova na ukupno 14 utakmica gdje je većinom bio starter što govori njegovih 1214. sakupljenih minuta na terenu.

“Što se tiče mog individualnog učinka dao sam pet golova, mnogi bi rekli to je odlično i pritom sam imao tri ili četiri asistencije, učestvovao u dosta akcija koje su dovele do pogodaka, ali kada se na kraju sve zbroji to nije ni upola šta sam uradio u ovom rangu takmičenja kada sam bio dosta mlađi. To je bar moje neko mišljenje i viđenje svega”rekao je po svom nadimku poznati “Šika”.

Milan,Šikanjić,Borac, (VIDEO) Milan Šikanjić za MeridianSportBH: “Borac nikada nije bio greška već samo jedna lekcija u životu”
Foto: fkkozara.org

Rođeni Banjalučanin je tokom svog prvobitnog boravka na pozajmici u redovima Kozare zaista pokazao koliko vrijedi i bilježio je fantastične nastupe, što je dodatno pojasnio.

“Radi se o tome da se tokom mog prvog boravka u Kozari sve nekako bilo poklopilo, od trenera pa do saigrača. Pored ligaških golova ja sam dao još dva-tri u Kupu Republike Srpske što je zaista jedna odlična polusezona po svim parametrima. Moram reći da i danas žalim što nisam još ostao u Gradišci, pa na bar još pola godine”kazao je Šikanjić poslije čega je kazao:

“Ja sam se odlučio vratiti u Borac nakon završetka prvog dijela 2020-2021 sezone i nakon razgovora sa čelnim ljudima kluba dogovorio sam se da ću igrati dosta više. Desio se određeni sljed okolnosti koje ja zaista ne bi da komentarišem, došlo je takođe do nekih nesuglasica između nas i na kraju sam odigrao dosta malo tokom drugog dijela prošle sezone. Opet na kraju bio sam u toj šampionskoj generaciji Borca i kada se sve podvuče na kraju to je bilo jedno zaista lijepo iskustvo”.

Šikanjić je kao veoma mlad otišao u Beograd gdje je proveo skoro pet godina i bio kapiten u omladinskim selekcijama. On se prisjetio tog perioda u svojoj karijeri i nekih zanimljivih anegdota u vezi toga.

“Taj dio karijere je na mene, kada sam kao veoma mlad 13-godišnji momak otišao da sam živim veliki grad kao što je Beograd i da igram za veliki klub kao što je Crvena zvezda, je na mene uticao ne samo kao na fudbalera, nego da se formiram i kao ličnost. Tada sam veoma sazrio kao osoba i sve što mi se do sada u profesionalnom fudbalu desilo me je dodatno ojačalo”počeo je ovaj sada slobodni igrač o svom vremenu provedenom u prijestonici Srbije pa o tome nastavio:

“Bilo je dosta momenata uspona i padova tokom boravka u redovima Zvezde. Tu sam proveo pet godina i igrao sa igračima koji sada vrijede milione poput Luke i Ivana Ilića, Lukom Jovićem sa kojim sam bio cimer, a on sada igra u Real Madridu. Poslije izlaska iz podmladka Zvezde sam se vratio u Banjaluku i Borac, mnogi mi govore da je to bila greška, ali ja na to nikada neću gledati tako već samo kao jednu lekciju u životu”.

Milan,Šikanjić,Borac, (VIDEO) Milan Šikanjić za MeridianSportBH: “Borac nikada nije bio greška već samo jedna lekcija u životu”
foto:Radimirović Goran Riro/fkkozara.org

Pored igranja za mlađe kategorije Crvene zvezde ovaj fudbaler je upisao i nastupe za razvojne selekcije Bosne i Hercegovine, odnosno za U-17 i U-19 reprezentacije države.

“Među prvima sam dobio poziv u mladu U-17 selekciju reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tu sam došao kao fudbaler mladih kategorija Crvene zvezde i od početka su me gurali u prvi plan, ali sam ja to sve vratio svojim nastupima i rezultatima. Napravili smo istorijski uspjeh tako što smo se kvalifikovali na Evropsko prvenstvo za taj uzrast, a ja sam dao neke odlučujuće pogotke za prolaz dalje”prisjetio se nastupa za mlade selekcije Bosne i Hercegovine Šikanjić pa dodao:

“To je jedno iskustvo putem kojeg sam ja stvorio nevjerovatan broj prijateljstava za cijeli život. Igrao sam isto tako i u U-19 selekciji BiH, a jednostavno kada sam došao u Borac sve je nekako malo stalo oko toga. Krivo mi je samo što nisam debitovao i za U-21 jer mi je samo to ostalo da uradim, ali Bože moj možda jednoga dana nastupim i za “A” tim reprezentacije uspijem zaigrati”.

Za kraj razgovora se Šikanjić osvrnuo na nastavak svoje fudbalske priče i puta u ovom sportu, gdje je rekao kako je već bilo nekih ponuda nakon raskida saradnje sa banjalučkim Borcem.

“U ovom momentu sam raskinuo ugovor sa Borcem i slobodan sam igrač, a tokom posljednjih dana je bilo nekoliko poziva kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz Srbije, ali i nekih mogućnosti o inostranom angažmanu. Plan mi je da to sve procijenim detaljno i da vidim kako će se situacija dalje odvijati” zaključio je Šikanjić.

Šikanjić se nada da će u nastavku karijere naći sredinu gdje će prvenstveno moći da nastavi svoj profesionalni razvoj, ali i naravno ono najvažnije za njega da igra i postiže što više golova za svoj novi tim.

Piše: Bojan Đurđević 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime