Nemanja Vidic, 10.5.2017. foto: Pedja Milosavljevic

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nemanja Vidić rekao je u kolumni za “The Athletic” da ga Engleska podsjeća na selekciju Srbije koja je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2006. godine primila samo jedan gol. 

On je kazao da nikada nije volio napadače, a čini mu se da Engleska ne voli napadače jer im ne daju da postižu golove.

Nikada nisam volio napadače. Nije u pitanju ništa lično, neki su bili veliki igrači i sjajni ljudi, ali kolektivno, nisu mi se dopadali. Nimalo, ako ne voliš nekoga, onda i ne želiš da igraju dobro ili da postižu golove. Čini se da ovaj tim Engleske ne voli napadače, jer im ne daju da postižu golove. I ja sam imao sličnu stvar sa Srbijom kada smo primili samo jedan gol na deset mečeva kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2006. Raul je postigao taj gol, veliki igrač, ali kako je bio napadač, nije mi se dopadao. Nisam htio da mjenjamo dresove, čak ni da pričam poslije sa njim. Niko od nas nije očekivao da tako dobro zatvorimo odbranu. Siguran sam i da je sa Englezima isto, ali to se ne dešava slučajno. Mi smo tada znali da nismo imali najjači tim i da bismo igrali sa Španijom i Belgijom u grupi, ali odbrana nam je bila jaka, visoka i iskusna i to smo koristili do maksimuma” – izjavio je Vidić. 

Posebno je pohvalio Hari Megvajera za kog kaže da vidi da je dobar u svemu.

Hari Megvajer izgleda komotno i da ima samopouzdanje, čak više za reprezentaciju nego Mančester junajted. On je igrač koji i dalje napreduje, ali ako želi da bude priznat na najvišem nivou, mora da osvaja trofeje. Kada pogledam Megvajera, vidim defanzivca koji je dobar u svemu, ima 8/10 u svemu. Nije dobar na lopti ili brz kao Rio Ferdinand, ili možda ne uklizava i igra glavom kao što sam ja radio, ali ima kvalitete u svojoj igri. Dovoljno je brz, jak, može da skoči i igra sa loptom, dobro se pozicionira” – rekao je Nemanja. 

Engleska će večeras igrati u polufinalu Evropskog prvenstva protiv selekcije Danske.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime