Vlado Jagodić: "Teško je držati kontinuitet"

Šef stručnog štaba Sloge Meridian Vlado Jagodić je prokomentarisao poraz od Željezničara na “Grbavici” sa konačnim rezultatom od 1:0.

Domaći sastav Željezničar je golom rezerviste Dženana Haračića savladao Slogu Meridan u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a to je za “ArenaSportTV” prokomentarisao trener gostujućih Vlado Jagodić koji je dao svoj osvrt na utakmicu.

“Pa dobro, teško je držati kontinuitet, nismo mi još uvijek premni za neke velike, pozitivne rezultate u serijama. Težak susret, znali smo šta nas očekuje, ambijent same Grbavice, Željezničar kome je večeras bio nož pod vratom, jednostavno moram tako reći, znali smo zbog toga šta nas čeka i tako smo se spremali”kazao je Jagodić pa dodao:

Mi smo se prividno postavili malo čvršće u zadnjoj liniji i sredini, čekajući ono što smo dočekali u dva-tri navrata, međutim nismo bili dovoljno precizni da to iskoristimo. Željezničar je večeras bio mnogo dominantan u onoj takozvanoj ‘drugoj lopti‘, tu nas nije bilo dovoljno, pogotovo u prvih pola sata. Nemam ja šta prigovoriti svojim igračima, samo im mogu čestitati jer su večeras u 79 minuta bili na vagi da li će pobjeći u nekoj kontri ili će Željezničar postići gol. Na našu žalost Željezničar je postigao gol.

Ja Želji čestitam, želim im da se se što prije izvuku iz svojih problema jer Željezničar je veliki klub. Mi se okrećemo sljedećoj utakmici, a svakako moram pohvaliti ambijent, sve uslove koje smo imali da ovdje odigramo dobru utakmicu. Ne trebamo biti žalosni, naravno kad izgubiš ne može čovjek reći da mu nije žao, ali utakmica koju smo mi večeras odigrali mogla je otići u drugom smjeru. Čestitam Željezničaru, kolegi Alihodžiću i želim im sve najbolje”.

Postavi odgovor