Foto: Starsport

Dušan Vlahović je kazao kako se osjeća nakon trijumfa Srbije nad Portugalom od 2:1 kojim su se “Orlovi” plasirali direktno na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

“Mi smo već pričali prije utakmice o tome šta god da se desi da moramo biti mirni i skoncentrisani pa ćemo pobjeda doći. Vjerovali smo još od marta jer se tada pričalo da će se ovdje odlučivati i da, lakše bi bilo ranije, ali ne može bolje od ovoga i ovako da se uđe u istoriju”kazao je Dušan Vlahović pa nastavio:

“Mi smo 23 heroja, a ne 11 heroja. Svi smo heroji jer znamo da smo dali maksimum na terenu gdje smo izgarali i sve je vraćeno, jedva čekam Svjetsko prvenstvo i da odemo tamo po rezultat”.

Dušan Vlahović je tokom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine bio jedan od najboljih pojedinaca Srbije, a on je nakon sinoćnje utakmice sa Portugalcima izrazio svoja očekivanja od Mundijala.

“Ma naravno, sjećam se anegodte kada se Sergej Milinković-Savić vratio sa Mundijala i ja mu kažem idemo u Katar 2022. godine i sad smo se smijali. Ne bih volio da odemo tamo i da ispadnemo u grupi, već da probamo da napravimo rezultat jer imamo kvalitet i želju, a sada smo pod euforijom. Hvala na podršsci i rećiću sljedeće, goriće Srbija, goriće Beograd”zaključio je Vlahović.

Srbija je pobjedom nad Portugalom pred prepunim stadionom u Lisabonu izborila direkan plasman na predstojeći Mundijal, a gubitnička ekipa će svoj prolaz na isti morati da traži preko baraža.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime