Vlahović skuplji od komplet reprezentacije Bosne i Hercegovine

Bliži nam se polako Svjetsko prvenstvo, još jedno veliko takmičenje na kom neće biti Bosne i Hercegovine pa zbog toga i ne treba da čudi što prema “Transfermarktu” ova reprezentacija tek 55. mjesto po vrijednosti igrača.

Kako navodi ovaj specijalizovani sajt za vrijednost fudbalera, igrači u reprezentaciji Bosne i Hercegovine vrijede 68,28 miliona evra. Istini za volju u ovom timu nije naveden trenutno najskuplji igrač iz selekcije Anel Ahmedhodžić koji vrijedi trenutno 10 miliona evra i sa njim bi se selekcija Ivajla Peteva popela tek na 51. mjesto.

Pored Anela, najskuplji igrači su Miralem Pjanić koji vrijedi 9,5 miliona, Amar Dedić sedam miliona, Amir Hadžiahmetović i Ermedin Demirović sa po šest miliona, dok je najveća zvijezda ekipe Edin Džeko procijenjen na četiri miliona, prije svega zbog broja godina.

Kada to uporedimo sa reprezentaicijama iz okruženja sam Dušan Vlahović vrijedi 85 miliona, Sergej Milinković-Savić i Joško Gvardiol po 60 miliona, Mateo Kovačić 42 miliona, Marcelo Brozović 40 miliona, Mario Pašalić 28, Aleksandar Mitrović 25, Filip Kostić 24, Nikola Vlašić 22 miliona. Inače selekcija Hrvatske je 13. najskuplja u svijetu s vrijednošću igrača od 369,4 miliona, a Srbija je na 16. mjestu sa 328 miliona evra vrijednosti ekipe.

Najskuplji su Englezi koji imaju vrijednost od 1,36 milijardi, slijede Brazilci sa 1,09 milijardi, a treći su Francuzi sa 886 miliona evra.

Postavi odgovor