Jelić
fkzeljeznicar.ba

Legendarni fudbaler Željezničara Zdenko Jelić izrazio je zabrinutost stanjem u kojem se nalazi njegov klub. 

“I mi, veterani, kao i svi ostali navijači Željezničara, zabrinuti smo za sudbinu kluba s ‘Grbavice’. Normalno, nudimo i pomoć, podršku, svakako. Na našem druženju u ponedjeljak, između ostalog, nezaobilazna tema je bio i Željo. Mi smo sad veterani, navijači, ali možemo iz jednog emotivnog ugla sagledati ukupnu situaciju. Naprimjer, ja sam proveo skoro polovinu života i radnog vijeka u Želji, koji ove godine slavi 100 godina postojanja. Tako i Rade Matić, Mišo Smajlović i ostali. Doživjeli smo i vidjeli svašta, te normalno je da imamo svoje stavove i zaključke. Jednoglasni smo, bez dileme, da Željezničar ovakvo poniženje i sramotu nije doživio u svojoj istoriji. To se nije smjelo dogoditi, odnosno dozvoliti. Svi smo debelo zabrinuti da ‘Željo’ ne doživi sudbinu Čelika ili Vardara” – započeo je Zdenko Jelić razgovor za “Avaz”, pa dodao: 

“Sada imamo ‘online’ predsjednika iz Londona koji nikada nije ni došao ovdje. Je li ga iko vidio? A da ne pričamo o drugim stvarima koje su za ‘Riplija’. Da se za 15 utakmica niko ne oglasi iz kluba niti povuče jedan radikalan potez i kaže: ‘Dosta’. Ne može ovo više ovako, zbog reputacije kluba, navijača. Uvijek sam bio ponosan na naše navijače, ali bojim se da je i njih uhvatila jedna apatija. Ne znam, ali postali su nekako pasivni. Ima sporadičnih istupa, ali nema one snage, jedinstva, kao da je malo usahlo – da li od šoka šta se dešavalo ili… Ovaj sunovrat, koji je ‘Željo’ doživio u jubilarnoj godišnjici, pa to je katastrofa. Nemam pravo da sudim, ali nikada nisam čuo za pojedine ljude iz uprave. Ko su ti ljudi? Očigledno je da su mnogi od njih zalutali. Ako ne znaju raditi, ne znam zašto su se tu trpali. Ma, ne mogu dalje, bojim se, povući će me emocija”.

Željezničar je u nedavno završenoj drugoj polusezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine upisao tek jednu pobjedu, u posljednjem kolu protiv Krupe.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime