Željezničar
Foto: Armin Herić/Željezničar

Talentovani golmani Željezničara, Vedad Muftić i Nikola Milićević, potpisali su ugovore sa klubom na godinu dana uz opciju produženja, prenijeli su na zvaničnoj stranici kluba.

Vedad Muftić je rođen 25. oktobra 2001. godine u Sarajevu. Od 12. godine je u Željezničaru u kojem je prošao nekoliko omladinskih selekcija, a za prvi tim je branio u prošloj sezoni na dva meča.

“U Želji sam već osam godina. Ponosan sam i velika mi je čast što sam dio najvećeg kluba u Bosni i Hercegovini, kluba sa najboljim navijačima. Pred nama je velika obaveza, ali nadam se da ćemo svi zajedno ostvariti što bolje rezultate. To dugujemo i našim vjernim navijačima uz koje će nam biti puno lakše izlaziti na teren”istakao je Muftić.

Nikola Milićević je rođen 13. aprila 2002. godine. Iz redova Tanga stigao je 2013. godine na “Grbavicu” i branio za skoro sve omladinske selekcije “Plavih”. Sa prvim timom trenira od početka priprema, ali je i zimske pripreme obavio sa prvotimcima.

“Potpisati prvi profesionalni ugovor sa najvećim klubom u Bosni i Hercegovini je ono zbog čega sam radio naporno sve ove godine. Prošao sam već jedne pripreme sa prvim timom i naučio dosta toga i uočio razliku između juniorske i seniorske ekipe. Stariji igrači puno pomažu u našem daljnjem razvoju i to je ono što nas tjera da radimo još bolje. Zahvalio bih se svim trenerima s kojima sam imao priliku sarađivati i učiti od njih, stručnom štabu što su mi ponudili ovaj ugovor, ali naravno najveća zahvala ide mojoj porodici od koje sam imao najveću podršku kroz sve ovo i da nije njih ni ja ne bih bio ovdje” izjavio je Milićević.

Željezničar prvu utakmicu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine igra sa prošogodišnjim šampionom, ekipom Borca na “Grbavici” 17. jula.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime