Željko Buvač mijenja Bahara?

Bivši pomoćnik Jirgena Klopa Željko Buvač, navodno bi mogao da zamijeni Baraka Bahara na klupi Crvene zvezde.

Kako “Sportklub” prenosi, Barak Bahar ća na klupi sigurno ostati do kraja prvog dijela sezone, ali bi pred drugi moglo da dođe do promjena. To bi podrazumijevalo i dolazak nekadašnjeg asistenta Jirgena Klopa iz Majnca, Borusije i Liverpula u Ljutice Bogdana.

Kako dodaje pomenuti portal, Buvač je želja tehničkog direktora Marka Marina koji ne želi Vladana Milojevića nazad na klupi Zvezde poslije odlaska srpskog stručnjaka iz Apolona.

Kada je u pitanju Željko Buvač. On je rodom iz Omarske. Svoju fudbalsku karijeru je počeo u Rudar Prijedoru, potom igrao za Borac, nakon čega je promijenio nekoliko njemačkih niželigaša. Od 2001. do 2018. godine je radio kao pomoćnik Jirgena Klopa kada je došlo do njihovog rastanka.

Nijemac i stručnjak iz Banjaluke se nisu poslije 17 godina saradnje rastali na najbolji način, pošto je Buvač podnio ostavku dva dana pred revanš meč polufinala Lige šampiona protiv Rome u Italiji.

Klop je ranije uvijek govorio o značaju Buvača, kojem je nadimak “Mozak”, koliko mu je bitan, ali se sve promijenilo, posebno što je protiv Rome savete prenosio drugom pomoćniku Peteru Kravecu, prenijeli su tada engleski mediji. Da je do raskola došlo, potvrdile su i kasnije riječi Buvača koji nije čestitao Klopu na osvojenoj tituli Premijer lige.

Od februara 2020. godine je na funkciji sportskog direktora ruskog kluba koju do danas obavlja.

Postavi odgovor