foto: printscreen

Nakon što je bivši golman Bosne i Hercegovine Asmir Begović u toku utakmice protiv Kuvajta isprozivao čelnike Fudbalskog saveza BiH nazvavši ih kriminalcima, odgovor je stigao od prvog čovjeka Saveza Vice Zeljkovića koji je govorio za “Klix”.

Vico Zeljković, prvi čovjeka Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, reagovao je na izjave golmana Evertona Asmira Begovića najavivši da će protiv njega podići tužbu. Takođe se osvrnuo i na kritike upućene savezu od strane nekadašnjeg reprezentativca Sergeja Barbareza.

Šta reći nakon svega… Barbarezu je vjerovatno krivo što nije selektor, a s obzirom na to da još uvijek nigdje ne radi, nikada to neće ni postati. Neka uživa u svojim komentarima, ima moju punu podršku” – rekao je Zeljković pa zatim dodao:

Begović je, s druge strane, čovjek bez karaktera i zbog sinoćnjih izjava ću podići tužbu protiv njega. Moraće dokazati na sudu svoje izjave, a on dobro zna šta je radio u prošlosti i zbog čega ga nema u reprezentaciji. Iskreno mi je žalosno što na ovakav način proziva, a posebno što je u usta uzeo bivše saigrače koji su mnogo dali za ovu reprezentaciju” oštar je bio predsjednik Saveza.

Bosna i Hercegovina se nakon tri odigrane utakmice nalazi na petom mjestu grupe D sa dva boda, te joj predstoji teška borba za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime