Nalić: "Sve stavljamo u službu kluba, igre i navijača, pa koliko izdržimo"

Fudbaleri Slobode u subotu su u Hadžićima protiv Radnika upisali važnu gostujuću pobjedu i na taj način zadržali uvjerljivu prednost na tabeli.

Osvajanje važna tri boda prokomentarisao je Zlatan Nalić, šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.

“Radnik igra na preskakanje igre sa dugim loptama na dva centralna napadača i ‘stres’ igra oko šesnaesterca na fiziku. Na to smo bili spremni i uspješno smo rješavali te momente jer smo bili spremni na to. Jedino na šta se nismo mogli propremiti jesu vremenske okolnosti koji su prouzrokovale užasan teren za igru, a koji je išao u korist našim domaćinima” – kazao je Nalić te dodao da su dimenzije terena takođe uticale na igru:

“Manje dimenzije terena su bile meni nepoznat podatak jer sam prvi put uživo na tom terenu. Taj podatak takođe utiče mnogo pri izboru jedanaestorke i taktičke pripreme. Na to smo odgovorili adekvatnim izmjenama koje su nam i donijele ova tri važna boda u utakmici odigranoj u vanljudskim okolnostima na granici ekstremnih vremenskih nepogoda”.

 Nalić je potom čestitao igračima, ali i navijačima.

“Čestitam igračima koji su to iznijeli na terenu, ali i našim navijačima koji su na tribinama promrzli i mokri do gole kože ostali uz nas cijelu utakmicu” – kazao je Nalić.

Slobodu u narednim danima čekaju još dvije utakmice, tako da će izabranici Zlatana Nalića u kratkom periodu odigrati tri utakmice.

“Ova sedmica je podijeljena u tri segmenta Radnik/Željo/Mladost. Jedan bez drugog ne ide i igrači su u početku sedmice upoznati sa tim da nam je to jedna utakmica iz tri različita poluvremena. Imamo još dva do kraja sedmice, a naš cilj u svakoj utakmici znate. Sve stavljamo u službu kluba, igre i navijača pa koliko izdržimo” – kazao je Zlatan Nalić.

Podsjećamo, Sloboda narednu utakmicu igra u četvrtak kada će na Tušnju ugostiti FK Željezničar u okviru utakmice 1/16 finala Kupa BiH, a već u nedjelju na Tušanj dolazi Mladodst Doboj Kakanj.

Postavi odgovor