Zukanović
foto: SCSport

Ibrahim Zukanović u razgovoru za “Faktor” prokomentarisao je posljednje aktuelnosti oko reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Ibrahim Zukanović, bivši selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine rekao je svoj stav o trenutnom stanju u bosanskohercegovačkom fudbalu. 

“Ako se ne napravi drastičan rez, a koliko ja vidim iz kompletne atmosfere, ili se to ne želi, ili se ne zna. Ponavljam da se bojim da nismo dotakli dno i da može biti puno gore. Najgore je što mi ne zaslužujemo ovo, bolji smo od dosta reprezentacija koje će se naći u Kataru. Vidimo iz godine u godinu na završnicama Evropskog i Svjetskog prvenstva broj selekcija se povećava” – rekao je Zukanović, pa dodao: 

“Dozvoljavamo sebi luksuz da sve prolazi mimo nas i ovo su četvrte kvalifikacije koje su propale. Dozvolili smo da se stvari postave naopačke, igračima smo ukrali šou, oni bi trebali da budu istinske zvijezde svega. Kad se dogodi uspjeh, drugi likovi se eksponiraju, sad ih nema nigdje. Sakrili se i čekaju da prođe oluja”.

Zukanović, Zukanović: “Postavili smo stvari naopačke, umjesto igrača eksponiraju se oni koji su se sad sakrili”
foto: nfsbih.ba

“Pjaniću su ni krivom, ni dužnom, stavili metu na čelo. Pokušali ga okriviti za neuspjeh. To je urađeno da bi se drugi sakrili. Pjanić je jedan od glavnih kotačića u ekipi. Ne mogu ni takvi igrači non-stop nositi breme samo na svojim leđima. Trebaju i drugi uraditi svoj drugi posao kako treba” – prokomentarisao je fudbalski stručnjak u penziji i slučaj Miralema Pjanića

Zukanović je za kraj zaključio i da se Savez odrekao Ivice Osima, te “popljuvao” Dušana Bajevića. 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime