sudija
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Srpskom sudiji Srđanu Obradoviću potvrđena je desetogodišnja suspenzija iz fudbala, piše “Sport klub”

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je odluku o izbacivanju bivšeg fudbalskog sudije i posmatrača Srđana Obradovića iz fudbala u narednih deset godina.

Nekadašnjem arbitru iz Jagodine izrečena je “zabrana vršenja poziva i djelatnosti fudbalskog sudije i svih drugih djelatnosti u Fudbalskom savezu Srbije”. Apelacija je praktično potvrdila presudu Višeg suda u Novom Sadu, iz 26. marta, kojom je Obradoviću istovremeno odmjerena kazna i od 15 mjeseci zatvora.

Obradović je priveden poslije meča između Spartaka i niškog Radničkog odigranog u Subotici prije tri godine. Optužen je i kasnije osuđen zbog “iskorištavanja službenog položaja i favorizovanja domaćeg tima”.

sudija, Zvanično: Srpski sudija suspendovan na deset godina
photo: Dejan Vukovic / STARSPORT

Svega je bilo na utakmici u Subotici, 13. maja 2018. Oba tima bila su u igri za plasman u Evropu, ali su prije meča, na kladionicama, identifikovane velike uplate na pobjedu gostujuće ekipe.

Tokom suđenja, svjedoci su potvrdili da su pojedine osobe, u poluvremenu utakmice, ulazile u sudijsku svlačionicu. Subotičani su oba gola postigli sa bijele tačke – napadač Nemanja Nikolić precizan je bio u 66. i 79. minutu. Jedan od spornih penala, kako je navedeno u obrazloženju presude, uticao je na odluku suda da kazni Obradovića. Početkom drugog poluvremena, Radnički je ostao sa igračem manje – direktan crveni karton dobio je napadač Milan Pavkov.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime