Foto: Miroslav Tanasković/MeridianSport

Trener fudbalera Borca iz Banjaluke Vlado Jagodić rekao je nakon poraza od Zrinjskog u Mostaru od 2:1 da je neoprostivo primiti onakav gol i da mu ostaje žal za drugim poluvremenom gdje su igrali onako kako je trebalo. 

Zrinjski je slavio golovima Anesa Mašića i Nemanje Bilbije, nakon greški gostujućih fudbalera i Jagodić je kazao su domaći fudbaleri potpuno dominirali u prvom poluvremenu.

Čestitam Zrinjskom i kolegi Mladenu Žižoviću na pobjedi. Naravno da je ovo utakmica u kojoj onakvi golovi kao što smo mi primili prvi, mogu biti presudni. Vidjeli ste danas, Zrinjski je potpuno dominirao u prvom poluvremenu, mi smo bili dobri u drugom i nedostajao je još gol da bude potpuno neizvjesno. Neoprostivo je primiti onakav prvi gol, drugi gol penal i onda normalno da je ušla nesigurnost u ekipu” – izjavio je Jagodić i dodao:

Tek na poluvremenu smo se konsolidovali, napravili ono što je bilo za nas dobro i žao mi je drugog poluvremena gdje smo bili približno ono što smo trebali biti, ali je nedostajao gol. Još četiri kola do kraja, šest poraza u gostima je mnogo, ali u svakom slučaju dominacija na domaćem terenu nas drži tu gdje jesmo, tako da imamo još dvije gostujuće utakmice i moramo popraviti taj saldo, ako želimo biti u samom vrhu. Sada nas je Zrinjski prešao za jedan bod, trenutno smo četvrti, ali imaju još četiri utakmice do pauze“.

Borac u narednom kolu dočekuje Široki Brijeg.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime