credit & photo: Pedja Milosavljevic /Starsport

Čuveni košarkaški trener Dejvid Blat pričao je za “DAZN” o periodu kada je otkrio da boluje od multipa skleroze i da se nikada ne smije odustajati.

Blat je prije dvije godine bio trener ekipe Olimpijakosa kada mu je ustanovljeno da ima multipa sklerozu, te se nakon toga povukao iz košarke. On je u intervjuu kazao da nije svaki dan dobar, ali se mora nositi s tim i da treba biti pozitivan.

“Prije svega nikad, ali nikad ne odustaj. Probudiš se ujutru i nijedan dan nije isti, nije svaki dan dobar dan. Morate s tim da se nosite, tako što ćete da se suočite s tim, budete otvoreni, iskreni prema tome šta možete i šta ne možete ili kako možete da se natjerate da učinite bar malo više”rekao je Blat i dodao:

Budite pozitivni, proaktivni u pogledu liječenja i pomoći koji možete da dobijete. Postoji mnogo vrsta multipa skleroze i mogu reći da se ni sa jednom nije lako nositi. Mnogo toga se dešava ljudima u životu, ne samo bolesti, no morate se nositi s tim“.

On je istakao da redovno vježba, a kao trener je od igrača tražio da budu najbolja verzija sebe, tako da sada i on mora biti takav.

Ne postoji garantovan lijek za ove teške bolesti. To ima mnogo veze s vašom motivacijom i pokušajem da budete najbolja verzija sebe. To sam kao trener uvijek tražio od svojih igrača i sada moram biti takav. Vaš život se na završava s multipla sklerozom, to je još samo jedan izazov s kojim morate da se suočite i skoro morate iskoristiti tu priliku da se dokažete i budete najbolja moguća verzija sebe– naglasio je Blat. 

Blat je u svojoj karijeri osvojio Evroligu 2014. godine, a četiri godine kasnije Evrokup, dok je sa reprezentacijom Rusije bio prvak Evrope 2007. godine, te bronzani na Olimpijskim igrama 2012. godine, a godinu ranije je osvojio bronzu na prvenstvu Evrope.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime