Foto: Mornar/Media Pro

U okviru osmog kola Lige BiH u košarci, Mladost će u nedjelju od 18h igrati protiv Širokog u gostima. Žarko Milaković, trener ekipe iz Mrkonjić Grada, za MeridianSport je govorio o ovom meču i trenutnoj situaciji u svom timu.

Mladost je posljednju ligašku utakmicu odigrala prije više od mjesec dana, a Milaković ističe da nije potpuno siguran kako se ova pauza odrazila na njegove izabranike.

“Ništa novo neću reći ako ponovim da se nalazimo u jako specifičnom životnom periodu, gdje planiranje i takmičarska forma ne postoje, a sport mora da se održi. Sportski rezultat se svodi na faktor sreće i bolji individualni kvalitet. Posljednju utakmicu smo odigrali 18. oktobra, preko mjesec dana nemamo utakmicu, a od toga smo 21 dan bez treninga u izolaciji” – rekao je Milaković, a zatim je dodao sljedeće:

“U ovom trenutku je najbitnije da vratimo fokus na košarku, čak i za mene je veliki upitnik u kakvom se stanju nalazimo, sportska forma sigurno nije na nivou poslije tolike pauze. Mi bez obzira na sve probleme u rosteru koji su izazvani virusom korona, u ovim okolnostima koje nisu normalne, moramo da nađemo način da igramo dobru košarku”.

Naredni protivnik Mladosti se takmiči i u Drugoj ABA ligi, što znači da je trenutno u znatno boljoj takmičarskoj formi.

“Široki godinama radi sjajan posao u razvoju slektovanih igrača i ove godine su učesnici Druge ABA lige kroz koju afirmišu svoj rad i razvoj. To je mlada, atletski sposobna, selektovana ekipa koja igra sa dosta energije. Iako su igrali balon Druge ABA lige koji je završio prije par dana, siguran sam da će pronaći energiju i motive da protiv nas u nedjelju izgledaju najbolje” – istakao je trener kluba iz Mrkonjić Grada, koji je u završetku dodao da još uvijek nema sve igrače na raspolaganju, te da su zbog toga u treninge morali biti uključeni i juniori.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime