Foto: FMP Meridian

Većina košarkaša je i dalje na odmoru, pojedini su pristupili pripremama reprezentacija, a stručni štabovi zajedno s rukovodstvima rade na formiranju ekipa za predstojeću sezonu. 

Tako je većina klubova iz ABA lige dovela već popriličan broj igrača, od kojih su po običaju većina stranci. Najaktivniji su bili Crvena zvezda Meridianbet, Cedevita Olimpija i Budućnost, dok zanimljivo da Mornar i Cibona nisu doveli još nijednog novog košarkaša.

Čačanski Borac je doveo tri igrača, od toga su dvojica stranci, dok je Budućnost dovela osam košarkaša i njih šest nije s ovih prostora. Cedevita Olimpija je prvo dovela čuvenog Simonea Pjaniđanija za trenera, a on je u tim iz Ljubljane doveo čak 12 novih igrača, od toga tačno polovina nema porijeklo iz Slovenije ili država bivše Jugoslavije.

Nejpir i Hanga
Foto: euroleague.net

Duško Ivanović je skoro potpuno promijenio tim Crvene zvezde Meridianbet za predstojeću sezonu gdje je cilj da vrate titulu prvaka ABA lige i devet igrača je pristupilo ovoj ekipi. Naravno najpoznatije ime je Miloš Teodosić, a tu je došlo šest stranaca. Šest igrača je došlo u FMP, a trojica su stranci.

Igokea je napravila respektabilan tim za novu sezonu i do sada su doveli pet košarkaša, a dvojica nisu s ovih prostora. Krka je potpisala samo dvojicu, s tim da jedan dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država. Isti broj igrača je dovela i Mega, s tim da jedini stranac stiže iz Turske.

Partizan je vratio Ognjena Jaramaza, a trenutno jedini stranac kog su doveli je Mateuš Ponitka. SC Derbi je doveo dva košarkaša, s tim da nijedan nije stranac, a u Splitu od trojice jedan dolazi sa strane. I na kraju Zadar je potpisao sa dvojicom koji stižu iz hrvatske lige.

Na kraju možemo reći da su klubovi do sada doveli 56 košarkaša, od toga 29 su stranci. Broj će se sigurno povećati do početka sezone, prije svega se to može očekivati u Mornaru koji je poznat po dovođenju talentovanih igrača s američkih koledža, a tu je i tim Željka Obradovića koji će sigurno neka zvučna imena.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime