Printscreen

Petostruki svjetski šampion u ski skokovima, čuveni Finac Jane Ahonen sada živi daleko od svjetla javnost i trenutno se bavi popravljanjem automobila i kampera. 

Čovjek koji je dva puta bio olimpijski vicešampion, isto toliko puta je bio šampion Svjetskog kupa, a pet puta mu je pripala Turneja “Četiri skakaonice” sada se bavi onim čime se zanimao u djetinjstvu, popravljanjem automobila.

Mogao sam da radim u Savezu, čak i uz bolju platu, ali previše me je to podsjećalo na život koji sam imao kao profesionalni sportista. Bilo je puno putovanja, bio sam odgovoran za cijeli tim. Nešto mi je nedostajalo” – počeo je Ahonen izjavu za “Ilta-Sanomat” i nastavio:

“Od djetinjstva sam pravio i popravljao motocikle i automobile. Ja sam zanatlija i prodavač, a uglavnom se fokusiram na kampere, ja ih pravim i prodajem. Takođe, radim i na njihovom opremanju, redizajniranju. Mušterije me zovu i traže od mene da im instaliram određene stvari. Drago mi je što konačno mogu da živim kao običan čovek. Lijepo je doći na posao, znajući da ću imati vremena za sebe kada se vratim kući”.

Ono što je posebno istakao je da Jane Ahonen nacionalni heroj Finske više ne postoji i da je sada običan čovjek.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime