Bill Streicher/USA TODAY Sports

Kris Meniks, nekadašnji sakupljač lopti na domaćim utakmicama Boston Seltiksa, a sadašnji pisac za “Sports Illustrated”, u izjavi koju prenosi “Fadeawayworld” se prisjetio trenutka kada mu je Alen Ajverson dao 2,000 dolara da kupi pivo za njega i ostatak ekipe Filadelfija Seventisiksersa.

Seltiksi su na svom parketu u odlučujućoj utakmici prve runde plej-ofa 2002. godine ubjedljivo savladali Seventisikserse sa 120:87 i tako ih izbacili iz doigravanja.

U želji da razvedri tim, ali i sebe, legendarni “Odgovor” je Meniksu dao 2,000 dolara i rekao mu da ode do obližnje prodavnice i kupi pivo za tu vrijednost.

Tadašnji sakupljač lopti je to i učinio, ali po povratku je došlo do nepovoljnog spleta okolnosti za Ajversona i društvo. Naime, navijači Seltiksa su ugledali Meniksa i pivo koje je gurao u kolicima te su ga presreli i “prisvojili” većinu pića.

Kada je ušao u dvoranu, isto su uradili i neki košarkaši Seltiksa, tako da je za igrače franšize iz “Grada bratske ljubavi” ostalo samo četiri piva.

“Kada je vidio da dolazim sa samo četiri piva, iznenađeno me je više puta pitao da li je to sve što sam dobio za njegov novac. Ipak, nije napravio nikakav problem, pretpostavljam da zbog poraza nije bio raspoložen za bilo kakve prepirke” – rekao je Meniks.

Podsjećamo, još jednu sjajnu anegdotu iz Ajversonovog života možete pročitati OVDJE.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime