Alen Ridžal
Foto: Facebook/RK Maglaj

Kapiten Rukometnog kluba Maglaj Alen Ridžal za MeridianSportBH najavio je naredni duel sa ekipom Sloge Gornji Vakuf Uskoplje u okviru 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Ova utakmica će biti teška i za jedne i za druge. I mi i ekipa Sloge Gornji Vakuf/Uskoplje smo na začelju tabele sa istim bodovnim saldom. Mi moramo da se probudimo, moramo u ovoj utakmici pokazati da smo ekipa koja nije za ovakve scenarije i gdje je upitno hoćemo li ostati u ligi. Mnogo stvari nas je snašlo u posljednje vrijeme i dodatno uticalo na sve, ali nemamo više ni izgovora ni razloga da ne krenemo naprijed i da se borimo u svakoj utakmici, u svakom trenutku”istakao je Ridžal pa dodao:

“Želja mi je da ne dovodimo sebe u ovakve situacije posebno u godini kada slavimo veliki jubilej – 60 godina rukometa u Maglaju. Znamo da će Sloga doći da se bore za bodove, ali kao kapiten mogu reći da će svaki igrač RK Maglaj dati svoj maksimum da budemo na nivou i da upišemo pobjedu na domaćem terenu. Publika će sigurno biti naš osmi igrač i znam da će biti uz nas kao i uvijek i samo se nadam da ćemo od prvog do posljednjeg minuta biti kao jedno. Ovim putem ih svakako pozivam da dođu i podrže nas, jer važno je. Ova utakmica je itekako važna za nas i očekujemo da igramo uz njihovu podršku”.

Utakmica Maglaja i Sloge je na programu sutra sa početkom od 19h.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime