Alimpijević: "Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde"

Trener Burse, Dušan Alimpijević, govorio je o periodu kada je bio na klupi Crvene zvezde.

Otkrio je Dušan Alimpijević kako se razišao sa Crvenom zvezdom, te o tome šta je trebalo da uradi da ostane na klupi crveno-bijelih.

“Sporazumno smo se razdvojili, ne zato što je Zvezda insisitirala na mom odlasku ili ja. Sjeli smo i zajedno smo to odlučili. Da budem iskren, palo mi je teško to što zvezdaška javnost uopšte nije bila spremna na ono što smo radili te godine, a u pitanju je bila finansijska konsolidacija da bi Zvezda bila to što jeste danas i da bi imala ovakav budžet kakav ima sada” – rekao je Alimpijević za novosadski “Dnevnik” i dodao:

“Evroliga je poslala unutrašnjeg revizora u toj godini u kojem je prioritet bio da se sve finansijske obaveze i dugovi izmire, ukoliko želimo da zadržimo status evroligaša. U Evroligi smo, koja je tada imala četiri utakmice manje u odnosu na današnji format, upisali 11 pobjeda. To je zamazalo sliku čitavoj javnosti i onda smo otišli u drugu krajnost”.

partizan bursa 168847
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Iz ovog ugla, kako kaže, mnogo bi se više posvetio tome da javnosti bude prezentovano ono što je realna slika tima u tom trenutku.

“Da sam tako postupio, možda bih ostao trener Zvezde. Tada smo imali najmanji budžet u posljednjih 15 godina, možda i u istoriji. Ispred nas na početku nije bilo ambicija i to je bio najveći problem. Počeli smo dobro da igramo u Evroligi, u prva četiri kola imali skor 2:2, poslije pobjeda nad Barselonom i Makabijem, tijesne utakmice sa Žalgirisom i Himkijem.

Taj skor je bio znak za klub da vrati sve te ambicije, koje su bile potpuno nerealne. Sada bih više insistirao na tome da se prikaže realna slika. Čini mi se da sam prepustio da bude normalno to što smo dobili Real Madrid u Španiji, da bude realno što smo dobili Barselonu ili Olimpijakos. Nije realno, to u tom trenutku nikako nije bilo realno sa tim budžetom i sa igračima kojima smo raspolagali” – završio je Alimpijević.

Podsjetimo, prošle sezone je Alimpijević proglašen je za najboljeg trenera Evrokupa. Do tog zvanja došao je nakon što je turskog prvoligaša Bursu uveo u finale tog takmičenja, gdje su poraženi od Virtusa.

Postavi odgovor