Printscreen

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka izjavio je danas pred polazak na Olimpijske igre da će dati svoj maksimum te da mu je glavni cilj plasman u finale.

Svima nam je cilj da dođemo do finala i to je naš najteži put. Nijedna trka neće biti lagana, tako da znam da moram biti jako oprezan i gledati sve kao najveću konkurenciju”rekao je bosanskohercegovački srednjoprugaš.

On je takođe predočio i sam plan takmičenja, istakavši da ga 31. jula očekuju kvalifikacije, polufinale 1. avgusta a eventualno finale 4. avgusta.

S obzirom na činjenicu da se Olimpijske igre u Tokiju održavaju u specifičnim uslovima, Tuka je naveo da će pokušati na sve njih da se adaptira i da u što boljem svjetlu predstavi Bosnu i Hercegovinu.

Bosanskohercegovački atletičar vlasnik je državnog rekorda za utrke na 800 i 400 metara. Na Svjetskom prvenstvu 2015. godine osvojio je bronzu, dok se četiri godine kasnije okitio srebrnom medaljom.

Pored Amela Tuke Bosnu i Hercegovinu će na Olimpijskim igrama predstavljati još bacač kugle Mesud Pezer, džudistkinja Larisa Cerić, koja će, uz Tuku, nositi zastavu Bosne i Hercegovine, tekvondoista Nedžad Husić, plivači Lana Pudar i Emir Muratović te streljačica Tatjana Đekanović.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime