Printscreen

Futsal reprezentativac Bosne i Hercegovine Davor Arnautović rekao je za sajt Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine da je Evropsko prvenstvo kruna karijere i da se nada da će ostaviti dobar utisak. 

Arnautović je kazao da se nada da neće imati zaraženih virusom korona i da je njemu kao igrači rekao da je ovo nešto najveće do sada u njegovoj karijeri.

Došli smo ovdje da se što bolje pripremimo. Hvala Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine što nam je uvijek izlazio u susret što se tiče okupljanja i pripremama. Sve je u najboljem redu, nadam se da će tako i ostati, s obzirom na to da je svugdje virus korona, mi se nadamo da nećemo imati pozitivnih i da ćemo spremno dočekati Evropsko prvenstvo” – izjavio je Arnautović i dodaje:

Ovo je kruna karijere i nadam se da ćemo ostaviti dobar utisak i da ćemo obradovati navijače i naciju. Meni kao igraču je nešto najveće do sada. Imam najveći motiv igrati za nacionalni grb na velikom takmičenju“.

On je tokom zime igrao na nekim turnirima i tako je održavao formu.

Kroz turnire sam održavao sam formu i ovdje na pripremama ću pokušati da se što bolje spremim kako bi što spremnije dočekao Evropsko prvenstvo i tako pomogao ekipi kao ostvarenju ciljeva” – rekao je Arnautović i dao svoje mišljenje o grupi:

Dosta teška grupa, da smo mogli birati ne bismo je izabrali. Šta je tu je, daćemo svoj maksimum da probamo izaći iz grupe. Svoju šansu vidimo protiv Gruzije i Azerbejdžana, mada nećemo ni protiv Španije izaći sa bijelom zastavom, pokušaćemo im pružiti što bolji otpor“.

Evropsko prvenstvo u futsalu se održava od 19. januara do 6. februara u Holandiji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime