Foto: Đorđe Kostić/Starsport

Košarkaši Efesa poraženi su u četvrtom kolu Evrolige od ekipe Milana te i dalje ne znaju za pobjedu u najelitnijem evropskom košarkaškom klupskom takmičenju, a trener Ergin Ataman posebno je bio nezadovoljan partijama triju organizatora igre turskog tima.

“Počeli smo utakmicu sa drugačijom strategijom i pokušali smo da potisnemo sistem koji Armani ima. Igraju sa tri visoka igrača velike reputacije, a usput su pobijedili na posljednje tri utakmice prije naše. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu u odbrani, ali u napadu, posebno naša tri organizatora igre nisu bili uspješna u šutevima spolja” – rekao je Ataman.

On se posebno osvrnuo na igru srpskog košarkaša Vasilija Micića, čiji pokušaj šuta iz velike iudaljenosti je ocijenio kao neprihvatljiv.

“Pogodili smo samo dvije trojke iz 14 pokušaja Larkina, Micića i Bobue. U svlačionici sam im rekao da su naši napadi iz posljednje četvrtine neprihvatljivi. Pokušaj Micića da pogodi trojku sa osam-devet metara je neobjašnjiv i neprihvatljiv” oštar je bio Ataman pa se osvrnuo na još jednog igrača koji nije ispunio očekivanja:

“Takođe, Singlton je bio na parketu 27 minuta, a nije upisao nijedan skok što je za mene takođe razlog za kritiku”.

Efes će u narednom kolu Evrolige biti domaćin Uniksu te će pokušati da dođe do prve pobjede u takmičenju.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime