Printscreen

Deni Avdija, košarkaš Makabija, uskoro će saznati koji NBA tim će ga izabrati na draftu, a predviđa mu se mjesto u prvih deset pikova.

“Biti u prvih deset pikova je san svakog igrača, ali meni je važnije da odem u pravi tim, tim koji će mi pomoći da se u potpunosti razvijem i postanem najbolja verzija sebe. Na kraju dana, gledaju se dostignuća u karijeri, a ne pozicija sa koje je neko izabran” – rekao je Avdija za “Los Angeles Times”.

Avdija se sastao sa nekoliko timova, uključujući i Golden Stejt Voriorse, a Stiv Ker je bio impresioniran igračkim, ali i ljudskim kvalitetima mladog košarkaša.

“Odlična organizacija, odličan tim, odlična situacija za mene. Ipak, kao što sam rekao, samo želim da budem bitan dio nekog tima, to mi je jedino važno” – dodao je Izraelac i nastavio:

“Uvijek je velika čast predstavljati svoju državu gdje god da odem. Izrael je mala zemlja i nemamo toliko velikih košarkaša kao neki drugi. Ponosan sam što ću nas staviti na košarkašku mapu u NBA”.

Ovogodišnji NBA draft će biti održan virtuelnim putem u noći između srijede i četvrtka 18. i 19. novembra, u 1h poslije ponoći po našem vremenu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime