Printscreen

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah rekao je da je ubjeđen da će Olimpijske igre početi 23. jula naredne godine, prenosi “DPA“.

Olimpijske igre u Tokiju su pomjerene za narednu godinu zbog virusa korona, a mnogi strahuju da bi se ponovo mogle otkazati. Ipak Bah je juče rekao da će sve biti spremno do početka Igara.

Nećemo pregovarati o odlaganju Olimpijskih igara ponovo. Važno je da sve uradimo po protokolu i mjerama i da sve bude spremno. Nadam se da ćemo sve dobro uraditi kako bi pokazali sportistima da je sve sigurno i da im podignemo samopouzdanje. Sve će biti spremno do početka Igara” – rekao je Bah i dodao:

Mogu da vam kažem da će Olimpijske igre početi 23. jula, ubjeđen sam u to. Ne mogu da vam kažem koji će biti tačan broj gledalaca, ali kako se situacija razvija u Japanu, ubjeđen sam da ćemo imati određen broj gledalaca tokom Olimpijskih igara. Potrudićemo se da svi budu sigurni u Tokiju“.

Bah je istakao da imaju problema oko kvalifikacija, jer je ostalo još preko 40% sportista da izbori vizu za Tokio.

Potrudićemo se da svima obezbijedimo fer kvalifikacioni sistem. Problem je naći mjesto gdje će se neke od kvalifikacija održati, a sve međunarodne federacije dočekuju proljeće sa mogućim scenarijima za to” – izjavio je Bah.

On je takođe rekao da su dobili vijesti od NBA lige da će košarkaši biti slobodni za Igre.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime