Foto: Dragana Stjepanović/ABA League

Trener košarkaša Igokea Dragan Bajić rekao je nakon pobjede nad Borcem iz Čačka 91:89 da je zadovoljan kako su napadački djelovali, ali ne i defanzivno.

On je istakao je pokušao igračima skinuti pritisak prije početka meča.

Čestitam mojim momcima na pobjedi, da se zahvalim publici koja je došla mislim da nam je bila vjetar u leđa posebno u nekim teškim momentima. Smatram kao trener da je ekipa Borca večeras slavila to ne bi bilo nezasluženo, čak su više od nas zaslužili pobjedu. Ovo je sport i dešavaju se takve stvari, ono što moram da kažem da sam pokušao na početku igračima da skinem pritisak, a razlog je jer je ovo prvo kolo i svi su se uželjeli košarke” – izjavio je Bajić i dodao:

Možda protivnik nije atraktivan, ali je Borac pokazao da ima dobru ekipu i da igraju lijepu košarku. Prvo poluvrijeme mislim da smo jako dobro napadački djelovali i to me raduje, ali ono što me zabrinjava to su defanzivni zadaci gdje smo bili na jako niskom nivou. Kroz neku kraću analizu mogu reći da smo prvo poluvrijeme bili dekoncentrisani posebno u nekim osnovnim situacijama koje se igračima koji igraju ovaj nivo takmičenja ne smije dešavati. Problem je i ofanzivni skok, gdje je Borac imao devet skokova za prvo poluvrijeme“.

Zatim se osvrnuo na drugo poluvrijeme gdje su imali lošu treću četvrtinu.

Zabrinjavajući je početak treće četvrtine što je bilo primjetno i u pripremama, te na tome moramo raditi u narednom periodu. Kasnije smo karakterom pokazali, odigrali dobru odbranu, iskontrolisali skok. Rekao sam igračim u svlačionici da smo vjerovatno zbog te posljednje četvrtine nagrađeni da smo dobili utakmicu, ali sam sugerisao da sam čovjke koji se ne zadovoljava sa malim stvarima” – naglasio je Bajić. 

Igokea naredni meč gostuje timu FMP-a.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime