Maglaj
RK Maglaj

Održana je pres konferencija Rukomentog kluba Maglaj pred treću utakmicu nove premijerligaške sezone. 

Danas je održana pres konferencija Rukometnog kluba Maglaj na kojoj su javnosti i navijačima predstavljene promjene u klubu, novi sponzori, kao i ekipa koja će nositi dres maglajskog premijerligaša.

Na samom početku obratio se predsjednik kluba Braco Bradarić koji je između ostalog govorio o reorganizaciji kluba, ali i novim sponzorima:

“Prije svega zahvaljujem se Opštini Maglaj koja je godinama uz nas i koji ispoštuju svaki dogovor i obećanje koji nam daju. Isto tako ponosan sam da smo uspjeli dogovoriti saradnju i sponzorstvo sa najjačim privrednim subjektom u našoj opštini, ali i šire ‘Natron – Hayat d.o.o.’, koji je naš platinasti sponzor i drago nam je da su prepoznali našu pozitivnu priču i sve ono što radimo. Kada je riječ o reorganizaciji kluba, nakon posljednje skupštine oformljena je radna grupa i vratili su nam se ljudi koji su i prije bili uključeni u rad i zaista sam ponosan i sretan na sve što smo postigli i uradili u ovom jako kratkom periodu”.

O sportskom segmentu kluba govorio je sportski direktor kluba Kenan Bašić, koji je prije istakao da su brojni igrački odlasci zahtijevali i brzu reakciju kluba:

“Nakon odlaska Ede Mehinagića u sarajevsku Bosnu, pa i Maida Džanbegovića u Gračanicu morali smo tražiti rješenja koja će nam nadomjestiti te gubitke. Posebno kada govorimo o Mehinagiću koji je posljednjih sezona bio najbolji igrač naše ekipe, a to je svakako prepoznato i šire, s obzirom da je dobio poziv i u reprezentaciju. Tu su nam novi igrači: braća Boris i Đorđe Bosić koji su nam stigli iz Gračanice i Ognjen Radojičić koji je stigao iz Crvene zvezde i od svih zaista mnogo očekujemo. Tu nam je perspektivni Jasmin Cerić koji je bio i juniorski reprezentativac, a sretni smo da nam se vratio naš Alan Mujkanović koji je sigurno jedan od najtalentovanijih igrača srednjeg beka u svom uzrastu, kao i bivši igrač i kapiten Amir Alić”.

Bajrić, Bajrić pred utakmicu s Gračanicom: “Svjesni smo njihovih kvaliteta, ali mi ćemo tražiti svoje šanse posebno uz publiku”
RK Maglaj

Šef stručnog štaba Ermin Bajrić želio je fokus da stavi na utakmicu koja ekipu Maglaja očekuje sutra od 19:00 kada dočekuju ekipu RK Gračanice:

“Ne želim se mnogo osvrtati na prethodna dva kola kada smo imali teška gostovanja i upisali dva poraza. Nadam se da ćemo to već sutra popraviti i zato želim da i igrači i ja i svi mi mislimo samo na ono što nas očekuje. Pozivam ovom prilikom navijače da dođu i da nas podrže, jer mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo uz sav respekt prema ekipi Gračanice i njihovim rezultatima koje su ostvarili u prethodna dva kola. Svjesni smo njihovih kvaliteta, ali mi ćemo tražiti svoje šanse posebno uz publiku”.

O atmosferi u ekipi i očekivanjima govorio je kapiten ekipe Alen Ridžal. Kako je naveo atmosfera je odlična i svi igrači su kao jedan, a što se tiče novih igrača osjećaj je kao da su dio kluba mnogo duže, a ne od ljetnih priprema:

“Zaista smo svi kao jedan i ono što mogu obećati je da ćemo sutra svi dati posljednji atom snage, svaki igrač – bilo da na terenu provede minut ili svih šezdeset minuta dat će svoj maksimum. Zato pozivam i publiku i znam da će doći i biti naš osmi igrač, jer mi s njima i kada nas ne ide, oni nama pomognu, dignu nas i preporode. Znamo da će utakmica biti teška, imamo poštovanje prema ekipi Gračanice, ali mi idemo da popravimo rezultat iz prethodna dva kola”.

Na kraju se obratio i novi igrač kluba i pojačanje koji je upravo došao iz Gračanice u redove Maglaja Boris Bosić. Prije svega naglasio je da su i on i njegov brat Đorđe u ekipi Maglaja prihvaćeni maksimalno domaćinski i da se zaista dobro i osjećaju:

“Drago mi je da sam ovdje i trudiću se da opravdam povjerenje. Sigurno je da smo zaista prihvaćeni fenomenalno i atmosfera u ekipi je odlična. Ja evo nikada nisam pobjedio u ovoj dvorani, doduše dolazio sam s drugim ekipama, sada se nadam da hoću. Borit ćemo se da tako i bude”.

Na kraju iz RK Maglaj zahvalili su se svim sponzorima, parnerima i prijateljima koji su uz klub, a posebno se se zahvalili navijačima koji su uvijek uz klub i igrače i sigurni su da će tako i sutra biti. Utakmica između RK Maglaj i RK Gračanica igra se sa početkom od 19h u Sportskoj dvorani ”Maglaj”.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime