Printscreen

Sebastijan Fetel u pauzi između dvije sezone boje Ferarija zamijenio je uniformom Aston Martina, ali nakon prve dvije trke sezone to se ne čini kao pravi potez što su prokomentarisali bivši vozači Formule 1, Džejson Vat i Gerhard Berger. 

Otvaranje sezone na “Velikoj nagradi Bahreina” za četvorostrukog svjetskog šampiona nije prošlo kako je planirao te je ostao bez bodova, dok se identičan ishod desio i na “Velikoj nagradi Emilio Romanje”

“Prošlo je jako mnogo vremena otkad je uradio nešto za pohvalu. Pravi mnogo grešaka i izgleda kao čovjek pod velikim pritiskom. Nisam siguran da to može podnijeti psihički, a nadam se da će izdržati do kraja godine uz nadu da će se stvari početi odvijati po planu” – rekao je Vat za njemačke medije, dok je Berger sličnog stava:

“Ako ste uspješan vozač koji svojim iskustvom i strašću doprinosi razvijanju sporta kojima se bavite onda i dalje možete imati uspjeha, ali govoreći iz dešavanja kojima sam lično svjedočio to dolazi nakon što prođe vaš vrhunac karijere, što je jako bitno u slučaju Fetela”.

Bilo kako bilo, teško je tek tako otpisati čovjeka koji je četiri puta podizao trofej namijenjen najboljem vozaču sezone, ali kako za sada stvari stoje po njemačkog vozača situacija nije nimalo jednostavna.

Činjenica je da čovjek kao što je Fetel iziskuje ogromne količine novca od tima čije boje brani, ali njegov imidž i već pomenuto iskustvo i strast bitne su stavke u pronalaženju sponzora, tako da faktički sam sebe otplaćuje što u ovom trenutku nije veliki teret za Aston Martin.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime