Boban Ninić u potrazi za mladim Promovim talentima

Trener seniorske ekipe Proma Boban Ninić okupio je juniore ovog kluba gdje će u narednih sedam dana odabrati pet mladih talenata koji će se priključiti prvoj ekipi, potvrdili su iz kluba.

Trener seniorske ekipe Proma, Boban Ninić je okupio juniore, gdje će nakon sedam dana treninga uz dogovor sa koordinatorom Amerom Čalukom, odabrati njih pet koji će se priključiti prvom timu.

Ovo svakako nije mala stvar i dokaz je da omladinski pogon ovog kluba radi kako treba. Primarni cilj je da se iz ove jako talentovane generacije izvuku mladi košarkaši koji će se afirmisati u seniorskoj košarci i u budućnosti profilisati u klubu.

“Kao i dodatni motiv da se upišete u naš omladinski pogon bez obzira na godine, svaki rad i trud se isplati, jer velika je prednost kada izlazite iz juniora, a ulazite u stabilnu premijerligašku ekipu kakva je KK Promo”poručili su iz kluba.

Ekipa Proma je prošle sezone završila na osmoj poziciji prvenstva Bosne i Hercegovine, a od naredne sezone će ući jači za pet mladih snaga koji će svakako dati sve od sebe da klub bude na što boljoj poziciji.

https://www.facebook.com/KKPromoDV/posts/4201780533245144
Standings provided by SofaScore LiveScore

Postavi odgovor