Foto: USA Today Sports/Reuters Photo

Bogdan Bogdanović, reprezentativac Srbije i košarkaš Atlanta Hoksa, za “The Athletic” je pohvalio Nejta Mekmilana, novog glavnog trenera tima u kome nastupa.

Mekmilan je po završetku prošle sezone dobio otkaz u Indijana Pejsersima, a potom je prešao u Hokse, gdje je bio pomoćnik Lojdu Pirsu, koji je nedavno otpušten. 

“Sada me koriste na drugačiji način, kao što možete i vidjeti na utakmicama. Imamo više akcija, Nejt pokušava da uključi sve igrače. Sa Lojdom je bilo slobodnije, a Nejt je više ‘stara škola’ i ima više iskustva, zna šta treba učiniti da bi nas digao na viši nivo. Ne želi sebičnost, rekao nam je da hoće bolji protok lopte, te da smo mi profesionalci i ne treba da kvarimo igru, već da je poštujemo i pustimo da nam dođe sama. Takođe, rekao nam je da svi treba da budemo spremni da se takmičimo svake večeri. Nejt je iskusan, u ligi je još od igračkih dana i ušao je u trenerske vode odmah po završetku karijere. Oduvijek je tu i zna šta radi, vjerujem mu” – rekao je Bogdanović.

Srpski košarkaš u posljednje vrijeme igra bolje nego u ranijem dijelu sezone, a poslije Ol-star pauze prosječno bilježi 14 poena i 3,4 asistencije po meču, uz šut iz igre od 47%, te 41% za tri. U najnovijoj pobjedi protiv Golden Stejt Voriorsa je učestvovao sa deset poena, tri skoka i pet asistencije.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime