Foto: taekwondo.ba

Bosna i Hercegovina će u narednom periodu biti domaćin Evropskog prvenstva za juniore, E1 i G1 u taekvondu turnira koji se boduju za Olimpijske igre.

U Sarajevo će doći preko 1000 takmičara iz 55 zemalja, a član Predsjedništva Taekvondo saveza Bosne i Hercegovine Samir Šarić rekao je da su uradili sve što je potrebno da bi organizacija bili na visokom nivou.

Taekvondo savez Bosne i Hercegovine je dobio organizaciju Evropskog prvenstva za juniore, E1 i G1 koji se boduju za Olimpijske Igre. Mi smo zaista uradili dobru pripremu organizacije turnira, moram reći da nas je iznenadio broj učesnika i broj gostiju, ali s obzirom da smo imali sličnu organizaciju prošle godine kada je bila teža situacija po pitanju virusa korona, i da smo je sve uradili bez ikakve greške mogu slobodno reći da je i ove godine sve predviđeno do najsitnijeg detalja kako bi događaji protekli u najboljem redu” – kazao je Šarić.

Mlada takmičarka Ada Avdagić je istakla da jedva čeka da prvenstvo počne.

Jako sam uzbuđena pred početak Evropskog prvenstva, jedva čekam da počne. Uvijek ću dati sve od sebe da svoju državu Bosnu i Hercegovinu predstavim na najbolji mogući način, a vjerujem da će i moje kolege iz reprezentacije isto učiniti” – istakla Avdagić.

Ova tri turnira će biti održana od 12. do 17. novembra u dvorani Hotela Hills u Sarajevu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime