Brkanić za MeridianSportBH: "Naša očekivanja se ne mijenjaju ni kada odemo van Sarajeva"

Prvotimac Sarajeva Faruk Brkanić je za MeridianSportBH prokomentarisao trijumf njegovog tima nad Hercegovinom sa 7:3 u okviru sedmog kola Premijer futsal Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Jako je lijep osjećaj putovati i igrati utakmica koja ima epitet derbija kola, i utakmicu koja može donijeti mnogo promjena i bodovnih razlika na tabeli. Mi smo se veoma dobro spremali za ovu utakmicu, te smo cijelu sedmicu pred meč stavili akcenat na kvalitetan presing i individualne kvalitete pojedinih igrača Hercegovine”rekao je Faruk Brkanić pa dodao:

“Takođe bili smo spremni i na atipičan višak koji igra ekipa Hercegovine. Naša očekivanja su uvijek jasna, to je pobjeda i velika želja i zalaganje na parketu, što uvijek urodi plodom. Isto tako veoma je važno što nam se očekivanja ne mijenjaju kada idemo izvan Sarajeva, tačnije izvan Skenderije, te nas to krasi kao kolektiv”.

Faruk Brkanić je u nastavku razgovora za naš portal takođe istakao kako mu je drago zbog prvog het-trika u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine, te je dodatno prokomentarisao meč protiv Hercegovine.

“Kao što sam rekao, bili smo spremni na kvalitetan futsal i strategiju Hercegovine, znali smo da su odlični u igri 1 na 1, te smo bili svjesni da našom agresivnom odbranom možemo neutralisati njihove kvalitete. Najbitnije je da smo ispoštovali dogovor i namjeru našeg trenera, te nam je to urodilo plodom”smatra Brkanić nakon čega je zaključio:

“Veoma mi je drago za prvi seniorski het-trik u Premijer futsal ligi Bosne i Hercegovine, mislim da je to kruna i nagrada mog dosadašnjeg rada i zalaganja, ali naravno i kruna naše ekipe u kojoj vlada sigurno sjajna atmosfera i zajedništvo. Od sebe lično želim, da nastavim sa kvalitetnim radom te da zajedno sa svojom ekipom izborim mjesto koje direktno vodi u polufinale plej-ofa, kao i što bolji plasman u Kupu Bosne i Hercegovine, koji nam slijedi u narednom periodu. Smatram da su ove ambicije moguće jer jako kvalitetno radimo, te što sam naglasio u ekipi nam vlada odlična atmosfera”.

Standings provided by Sofascore

Postavi odgovor