Foto: GettyImages

Danas se OSC Budimpešta povukao iz polufinala državnog kupa zbog zdravstvenih problema. Njih mijenja BVSC koji je završio šesti u poretku kupa za sezonu 2020/21. Dvadeset utakmica mađarske vaterpolo lige odgođeno je u posljednjih mjesec dana zbog virusa korona.

Fajnal for” mađarskog kupa igra se sljedećeg vikenda u Budimpešti. Turnir je bio zakazan za sredinu avgusta ali je odgođen zbog novonastale situacije.

“Naš tim, OSC-Ujbuda, ne može učestvovati na završnici mađarskog kupa. Nakon nedavnih masovnih bolesti koje su pogodile deset igrača, ne preuzimamo odgovornost za sudjelovanje naših igrača u utakmicama zbog zdravstvenih rizika.

Naših deset igrača bilo je pozitivno. Osam je takođe imalo simptome. Nakon 14 dana karantina, dva se igrača nisu uspjela vratiti u ekipu. Jedan od naših sportista u bolnici je sa plućnom embolijom, drugi se oporavlja od upale pluća kod kuće. Ostali su počeli trenirati i ponovo su testirani. Konačni rezultati testova još se očekuju”naveo je OSC u zvaničnom obraćanju medijima.

Raspored za odigravanje završnice kupa:

Subota (26.9.), polufinale: BVSC – Solnok / Ferencvaroš – Vašaš
Nedjelja (27.9.), finale i utakmica za treće mjesto

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime