Crna Gora ubjedljiva, bitna pobjeda Slovenije protiv Islanda

Rukometašice Crne Gore savladale su selekciju Kameruna sa 25:11, dok je Slovenija sa 30:24 bila bolja od Islanda u prvom kolu Svjetskog prvenstva. 

Ekipa Bojane Popović prema očekivanjima nije imala velikih problema protiv Kameruna, te je toj selekciji dopustila samo dva gola u prvom poluvremenu (13:2). Kasnije su igračice iz Afrike zaigrale malo bolje u napadu i uspjele su da postignu još devet golova, ali je razlika bila povećana na konačnih 25:11. 

Najefikasnija je bila Ivona Pavićević s pet golova, koliko je i na drugoj strani imala Leticija Engadi. U sljedećem kolu Crna Gora igra s Paragvajem, a Kamerun protiv Mađarske. 

Selekcija Slovenije je ostvarila veoma bitnu pobjedu protiv Islanda, koju su sjajno počele i povela je sa 11:4. Ipak do kraja prvog poluvremena Islanđanke su uspjele da priđu na 16:13. 

Tokom drugog poluvremena rezultat je bio i 20:19, da bi Slovenke zatim uspjele da se odvoje 27:22 i na kraju su trijumfovale sa 30:24. 

Najefikasnija na meču bila je Nataša Ljepoja s osam golova, na drugoj strani Perla Albertsdotir i Tea Sturludotir sa po pet golova. U narednom kolu Slovenija igra protiv Angole, a Island s Francuskom. 

Postavi odgovor