Denver dobio novog direktora košarkaških operacija: "Spremni smo za napad na titulu"

Bivši NBA košarkaš i član uprave Denver Nagetsa, Kelvin But, biće novi direktor košarkaških operacija tima iz Kolorada.

Kelvin But će na toj poziciji zamijeniti Tima Konelija, čovjeka koji je “odgovoran” za stvaranje trenutnog tima predvođenog dvostrukim MVP-em NBA lige, Nikolom Jokićem.

Koneli je napustio tim na kraju sezone i pridružio se Minesoti Timbervulvsima gdje će pokušati izgraditi tim od Karl-Entoni Taunsa.

“Imamo dvostrukog najkorisnijeg igrača lige, kao i dvojicu košarkaša Ol-star kalibra. Spremni smo za napad na titulu na način na koji to nismo bili prethodnih godina. Pritisak je veliki, ali je sve ovo uzbudljivo. Ulazimo u novi ‘mod’ – titula ili slom” – kazao je Džoš Krenki, potpredsjednik korporacije u čijem vlasništvu su i Nagetsi.

Očekuje se da će But u narednom periodu biti prilično “agresivan” u pokušajima da osnaži tim Nagetsa i iskoristi istorijsku formu Nikole Jokića, pa ne bi trebalo da iznenade trejdovi i aktivnost na tržištu slobodnih agenata.

Kelvin But je ima 46 godina, a tokom svoje igračke karijere je kao centar od 1999. do 2009. godine nastupao za Vašington Vizardse, Dalas Maverikse, Sijetl Supersonikse, Milvoki Bakse, Filadelfiju Seventisikserse, Minesotu Timbervulvse i Sakramento Kingse.

Postavi odgovor