Dino Repeša zvanično predstavljen kao novi trener Cibone

Dino Repeša je danas zvanično predstavljen kao novi trener Cibone.

Cibona se nedavno rastala sa Jakšom Vulićem, a na njegovo mjesto je stigao Dino Repeša, koji će debitovati na klupi Zagrepčana u subotu protiv Igokee.

“Prije svega pozdravljam sve navijače Cibone, od malih nogu sam prisustvovao brojnim treninzima i utakmicama u doba Evrolige. Uvijek sam bio navijač Vukova s Tuškanca te dolazim ovdje s velikom željom i voljom koju želim prenijeti na ekipu. Za mene je ovo izazov te nakon šest godina kao glavni trener i pet godina kao pomoćnik, smatram da sam spreman i da zajedno dođemo do zacrtanih ciljeva.

Nema nepoznanica, igrače poznajem, pratio sam domaće prvenstvo i ABA ligu, a najvažnije je sada da ostanemo na okupu. Mišljenja sam da na utakmicama u kojim ćemo nastupiti kompletni trebamo težiti tranzicijskoj košarci te ukomponovati pojedine igrače u definisane pozicije gdje će isti dati svoj maksimum. Moramo podići razinu individualnog rada kako bi podigli vrijednost cjelokupne ekipe, jer bez istog ni mlađi igrači ne mogu postati bolji. Ne znam je li pametno pohvaliti se da sam zadnjih godina pratio više regionalnu ligu nego češku. Što se tiče domaćeg prvenstva, u sklopu Alpe Adria Cupa igrali smo protiv naših ekipa Šibenke i Dubrave. Sigurno je da nam neće biti lako u oba natjecanja kako zbog situacije tako i zbog kvaliteta protivnika, no uvjeren sam da ćemo zajedno uz jednu veliku energiju te podršku s tribina doći do naših ciljeva” – poručio je Repeša na predstavljanju.

Repeša je rođen 1992. godine, a posljednji angažman je imao u češkim Pardubicama.

Postavi odgovor