Foto: REUTERS / R: STRINGER .

Britanac Tao Geogegan Hart danas je pobijedio na 103. izdanje “Điro d’Italija” trke. Sjajan dan za Ineos Grenadiers tim takođe, Italijan Filipo Gana osvojio svoju četvrtu i sedmu ekipnu etapu u trci, nakon što je dominirao na posljednjem vremenskom testu u Milanu na 15,7 kilometara.

Tao Hart bio je smiren i pobijedio je sa 39 sekundi ispred Džeija Hindlija. Ovim trijumfom on je postao drugi britanski biciklista u posljednje tri godine koji je osvojio “La korsa rosu“.

Upitan kako se osjeća kao najnoviji britanski pobjednik “Gran tura” i drugim “Điro” pobjednikom nakon Krisa Fruma, šokirani Hart rekao je da je to pomalo bizaran osjećaj.

Ni u najluđim snovima nisam mogao zamisliti da bi ovo možda moglo biti ostvarivo kada smo počeli trku na Siciliji. Svi mi biciklisti sanjamo da u našim karijerama slavimo na ovoj trci. Jednostavno ću uživati u ovome sada. Stvarno je nevjerovatno. Ostaću ista osoba, ostaću profesionalan onoliko koliko vjerujem da sam uvijek bio. Posvećen sam biciklizmu, budim se svaki dan radujući se vožnji bicikla, ljubavi prema svom životu i zahvalnosti na časti i nevjerovatnoj poziciji. Imam privilegiju da sam na ovoj poziciji, u ovom timu i na ovim prekrasnim trkama” – rekao je Hart, a prenio “EuroSport“.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime