Poceko na izlaznim vratima Italije: Đorđević jedan od glavnih kandidata za novog selektora

U narednom periodu bi moglo da dođe do velikih promjena na klupi reprezentacije Italije, a Aleksandar Saša Đorđević bi mogao da postane novi selektor “Azura“.

Naime, Đanmarko Poceko je danas i zvanično postao novi trener Asvela, a mediji iz Italije uveliko pišu da će Savez te zemlje raskinuti ugovor sa 51-godišnjakom, jer smatraju da ne može uporedo da radi na dva “fronta”.

Iz Saveza žele selektora koji će raditi “puno radno vrijeme” i koji će se maksimalno posvetiti samo reprezentaciji, što trenutno nije slučaj sa Pocekom, a kao jedan od najozbiljnijih kandidata pominje se Aleksandar Saša Đorđević.

Pored Đorđevića, pominje se i ime Serđa Skariola, ali je upitno koliko iskusni stručnjak ima želju da napusti reprezentaciju Španije i preseli se u Italiju.

Što se Đorđevića tiča, on je trenutno selektor Kine, ali nema dileme da bi u ovom slučaj itekako pristao da preuzme Italiju. On je u jako dobrim odnosima i sa predsjednikom KS Italije, Đanijem Petrućijem, koji ga izuzetno cijeni, a u prilog mu ide i činjenica da je veći dio igračke i trenerske karijere proveo na “čizmi”.

Đorđević je sa klupe predvodio Milano, Beneton, a kasnije i Virtus iz Bolonje. Pored toga, predvodio je reprezentaciju Srbije, kao i Panatinaikos i Fenerbahče. Takođe, tokom igračke karijere je nastupao za Milano, Fortitudo Bolonju i Viktoriju te mu ne bi trebalo mnogo vremena da se “udomaći” na klupi Italije.

Postavi odgovor