Dujmović: "Pepi Sport smo pokrenuli da bi spriječili ovo što se desilo sa Zrinjskim"

Rukovodstvo košarkaškog kluba Pepi Sport je održalo konferenciju za medije na kojoj su pričali o svojim ambicijama, te su istakli svoje mišljenje oko Zrinjskog.

Nakon što se Zrinjski praktično našao pred gašenjem, iz Pepi Sporta su u svoje redove doveli Roberta Solda, Jenga Mansura i Filipa Božića. Novi trener tog tima biće Luka Bujas.

“Sa ovom seniorskom ekipom i idejom želimo da pokažemo da ima prostora i djece, te nas koji smo spremni uložiti i vremena i sredstva. Želja nam je da skrenemo pažnju da imamo legitimne potrebe i uslove da nas se još više podrži. Srećni smo što smo pokupili ove momke koji su tu, trener je tu koji će ispuniti naše ciljeve, da se igra dobra košarka u Mostaru” – naveo je Dujmović.

Oko Zrinjskog se oglasio Pero Dujmović, generalni sponzor Pepi Sporta.

“Prije osam godina ovaj klub nije bio moja ideja, već Alenova upravo s tedencijom ovoga što se dešava Zrinjskom. Mi smo svi bivši igrači, emocije su tu prisutne, ali od emocija se ne živi i zbog toga smo mi krenuli raditi pretpostavljajući da će doći tu gdje je došlo. Niko od nas nije sretan i mi želimo graditi klub s domaćim momcima, otvorila se situacija i ja sam htio ojačati roster ovog tima”kazao je Dujmović i dodao:

“Žao mi je to što se dešava u Zrinjskom. Mi smo već ranije imali komunikaciju s našom želju, da napravimo lokalno snažniju priču, ali zašto oni nisu odgovarali to oni znaju. U Mostaru se može igrati prava košarka, svi mi koji smo potekli u tom klubu više smo produkt individualnih priča, a ne sistemskog rada, a naš cilj je sistemski rad”.

Pepi sport će sutra od 19 časova u prijateljskom meču dočekati ekipu Heliosa.

Postavi odgovor