Duvnjak za MeridianSportBH: "Ostali smo maksimalno fokusirani i na kraju zasluženo slavili"

Sarajevo je u pretposljednjem osmom kolu jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu savladalo Bosnu sa 9:3 na svom parketu “Skenderije – Mala dvorana” i tu visoku pobjedu je prokomentarisao za MeridianSportBH Muanis Duvnjak.

“Poznavajući utakmice između nas i Bosne sigurno da niko nije mogao očekivati toliko visok rezultat. Iako oslabljena neigranjem par standardnih igrača, Bosna je jako kvalitetan i uvijek neugodan protivnik te smo se spremali u skladu s tim, a na kraju krajeva ostali maksimalno fokusirani i na kraju zasluženo slavili” – kazao je Muanis Duvnjak pa dodao:

“Golovi su uvijek ‘dobrodošli’ jer djeluju motivirajuće na nas mlade igrače i podižu nam sampouzdanje. Međutim pobjeda je zasluga cijele ekipe. S obzirom da smo tim koji igra ‘toplo-hladno’, raduje nas činjenica da smo ostali neporaženi ovu polusezonu kod kuće. Time smo ispunili jedan dio svojih ciljeva i sigurno je da će nam to pomoći u drugom dijelu sezone”.

U posljednjem devetom kolu jesenjeg dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine u futsalu će Sarajevo otputovati na derbi Hercegovini.

Postavi odgovor