Printscreen

Bivši NBA košarkaš Ričard Džeferson opisao je dobre partije Filadelfija Seventisiksersa na početku ove sezone kao medeni mjesec gdje na samom startu sve funkcioniše kako treba, a zatim je na repertoaru nemili slijed događaja.

“Oni su tim ‘Sačekaj do samo kraja pa ćemo vidjeti’. Moraćemo iz tog razloga biti oprezni sa prognozama. Svi su pretjerano optimistični kada u prvih deset utakmica igrate dobro u naletu sjajnog otvaranja sezone, ali… Uporediću to ovako, svi su super optimistični in a medenom mjesecu, a preko pola brakova završi razvodom. Oni su trenutno u svojoj fazi medenog mjeseca” – humoristično je prokomentarisao Džeferson u podkastu “The Lowe Post”.

Sudeći po trenutnim rezultatima možda Ben Simons i Džoel Embid proživljavaju neku vrstu medenog mjeseca u kontekstu Džefersonove priče, ali šest pobjeda poslije sedam odigranih utakmica daje im za pravo da se nadaju iskoraku koji priželjkuju već nekoliko sezona.

Seventisiksersi predvode Istočnu konferenciju NBA karavana, a prate ih iznenađujuće dobri Indijana Pejsersi i Orlando Medžik koji su ostvarili po pet pobjeda uz dva poraza nakon uvodnih sedam mečeva.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime