Foto: fiba.basketball

Evropsko prvenstvo za žene počinje u četvrtak, a Bosna i Hercegovina će igrati u grupi zajedno sa Belgijom, Slovenijom i Turskom. Sve susrete će “Zmajice” odigrati u Strazburu.

Tim povodom na konferenciji za medije se obratila košarkašica Marica Gajić:

“Na početku nisam očekivala da ću moći ispratiti ritam treninga i ono što su djevojke trebale izdržati, međutim sa dodatnim terapijama, motivacijom i podrškom sam uspjela u tome i mislim da sam spremna za Evropsko prvenstvo. Mi uvijek daje svoj maksimum i borimo se, to nas krasi. To naše zajedništvo traje već godinama i mi se družimo i van terena, to je ta hemija i x faktor koji čini razliku”.

Svoja očekivanja je podijelila i Milica Duera:

“Ovu ekipu krasi sjajna atmosfera i hemija. Svakim novim danom i treningom to poboljšavamo, a to će tek biti vidljivo na Evropskom prvenstvu ko nas bude pratio. Od 2006. godine sam u reprezentaciji i za sve nas je ovo kruna karijere i veliki motiv da predstavimo Bosnu i Hercegovinu u najboljem svijetlu”.

džons, Džonkel Džons: “Želim da Bosnu i Hercegovinu predstavimo u pravom svjetlu”
Foto: MeridianSportBH

Jedna od bitnijih šrafova u igri Bosne i Hercegovine će biti Džonkel Džons, koja je istakla da želi pobjeđivati na Evropskom prvenstvu.

“Plan je da pobijedimo što više utakmica i dobro predstavimo zemlju. Osjećam se dobro i spremna sam da igram. Razumijem da Bosna i Hercegovina dugo nije bila na Evropskom prvenstvu i zato mi to puno znači”.

Bosna i Hercegovina će u prvom kolu igrati protiv Belgije 17. juna, a potom slijedi okršaji protiv Turske i Slovenije. Prvoplasirana selekcija prolazi u četvrtfinale direktno, dok će selekcije koje budu druge i treće igrati u osmini finala.

Skini MERIDIANSPORTBH APLIKACIJU i budi u toku sa svim sportskim vijestima!

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime