Foto: Printscreen

Džoš Tejlor, trenutno jedan od najboljh boksera u Britaniji u ovom trenutku, mora odbraniti svoje objedinjene svjetske naslove u poluteškoj kategoriji u praznoj “Jork dvorani” protiv Apinuna Kongsonga, 26. septembra.

Odbrana IBF i WBA pojaseva koja će se desiti ovog vikend već je jednom odgođena ovog proljeća, zbog virusa korona. Sada kad je britanska vlada otkazala čak i pilot događaje sa gledaocima, jednako je dobro da će ovaj sportski spektakl biti održan u bilo kojem formatu.

“Pripremili smo se za ovaj meč sparinzima u mojoj novoj teretani kod kuće u Škotskoj, bez buke i ometanja. Dakle, neće se činiti toliko čudnim što nema publike. Ozbiljno shvatam ovu borbu. Iako se Kongsong čini kao simpatičan momak, u ringu neće biti prijateljstva, samo prezir”rekao je Tejlor.

Oba borca su pobijedili u svih svojih 16 borbi, Tejlor je u 12 borbi imao tehničke nokaute, a Kongsong ima 13 nokauta na svom računu. Tajlanđanin je visok borac, sa dugim rukama i poznat je kao dobar udarač.

Tako će Tejlor, koji ima novog trenera Bena Dejvisona, poznatog po radu sa Tajsonom Fjurijem, morati dobro da se oznoji za pobjedu. Što ne bi bilo loše za njega nakon godinu dana odsutnosti iz ringa.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime