Foto: Printscreen

Sjajnom škotskom udaraču Džošu Tejloru bila je potrebna svega 161 sekunda da nokautira Apinuna Kongsonga i odbrani WBA i IBF pojaseve u lakoj kategoriji.

Nepune 3 minute bile su dovoljne Tejloru da pokaže svoju surovu dominaciju i ostane neprikosnoveni vladar u svojoj kategoriji. Koliko god je javnost bila zapanjena njegovom brzom pobjedom, istu pažnju skrenuo je na sebe prelaki pad tajlandskog borca.

Škot je ovdje mogao proći sa nekoliko rundi, ali ovo mu je svakako olakšanje pri polasku na još veće stvari sljedeće godine. Hose Ramirez je njegov idući protivnik za pojas svjetskog šampiona, a ova borba je svakako dobro upozorenje.

“Bio je zaista jak, ali sam se iznenadio kako je toliko otvoreno krenuo na mene. Nisam osjećao pritisak prije meča, opušteno sam ušao u borbu, ali sam znao da opasnost dolazi sa mnogih strana od njega. Što se Ramireza tiče nisam impresioniran njegovom posljednim mečom. Sve sam to već vidio, ali ćemo svakako prirediti zanimljiv meč za gledaoce”poručio je Tejlor.

Kongsong je neobično visok za ovu diviziju, a ta činjenica je često činila prevagu za njegove borbe i nokaute koje je ostvario. Ali ta fizička prednost je brzo nestala, jer nije uspio amortizovati nijedan od Tejlorovih preciznih udaraca.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime