avdić
Foto: rkkrivaja.com/

Klupu je od Adnana Đerzića preuzeo Enes Avdić, trener koji je prije nekoliko sezona bio pomoćni trener ekipe Krivaje te godinama unazad radio kao trener u školi rukometa Krivaja, a za klupski portal najavio je narednu sezonu.

“Što se tiče pripremnog perioda iza nas je mjesec dana napornog rada. Ekipa je dosta podmlađena pa želje za radom i zalaganjem ne nedostaje. Najvažnije od svega je da nemamo ozbiljnijih povreda i da je cijeli tim u punom pogonu.  Odigrali smo i nekoliko kontrolnih utakmica iz kojih ćemo nastojati  izvući pouke. Otkazivanje utakmice u Banjaluci nam je malo poremetilo plan, ali se nadam da ćemo se uspjeti uštimati na preostale dvije pripremne utakmice kako bi početak prvenstva dočekali što spremniji”izjavio je Avdić pa dodao:

“Naša očekivanja u novoj sezoni prvenstveno su zadržavanje statusa premijerligaša, te  afirmacija igrača iz omladinskog pogona. Teško je sada reći koje je to mjesto na tabeli jer mislim da su timovi ove sezone poprilično izjednačeni, pa će voljni momenat pored fizičke pripreme biti jedina prevaga u konačnom rezultatu”.

Enes Avdić istakao je i glavne favorite za osvajanje rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

“Kao timove koji se izdvajaju kao pretendenti na sami vrh naveo bih prije svih aktualnog prvaka, ekipu Izviđača, tim u kojem se već dugi niz godina radi po određenom sistemu, tu su još Sloboda, Borac i Gračanica, Sloga Doboj. Ne smijemo zaboraviti ni povratnika u premijeligaško društvo ekipu sarajevske Bosne koja će sa prekaljenim ex bh reprezentativcima sigurno vrebati svoju šansu”.

Rukometaši Krivaje u prvom kolu trebali su putovati u Sarajevo gdje bi snage odmjerili sa ekipom Bosne. Ipak nakon pomjeranja početka takmičenja, Krivaja će u drugom kolu na domaćem terenu dočekati ekipu Maglaja, a utakmica je na rasporedu 18. septembra.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime