Ermin Bajrić
Foto: Facebook/RK Maglaj

Trener ekipe Maglaja Ermin Bajrić rekao je za MeridianSportBH da mu se sviđa to što će se Premijer liga Bosne i Hercegovine skratiti.

On je istakao da će skraćenje lige donijeti poboljšanje kvaliteta i da je veliki dobitak za njih dolazak Tarika Međića.

“Bilo je određenih promjena, mlađi smo u odnosu na prošlu sezonu i ekipu smo gradili u pravcu da budemo brži i agresivniji. Ulazimo s ambicijama da budemo bolji nego prošle sezone, trenutno razmišljamo da se što bolje spremimo, lično sam zadovoljan ekipom i očekujem dobre stvari ovoj sezoni. Što se tiče odluke da pet ekipa ispada mislim da je to dobra stvar za bosansnkohercegovački rukomet, skraćenje lige donosi poboljšanje kvaliteta” – kazao je Bajrić i dodaje:

“Tarik je ogroman dobitak za nas, velika pomoć kako meni tako i igračima. Mnogo sam zadovoljan što je s nama. Atmosfera je stvarno odlična, radi se dobro. Imamo spoj mladih igrača i par starijih s kojim sam već sarađivao kako u seniorskom tako i u omladinskom rukometu, tako da se dobro poznajemo i znamo kako funkcionišu stvari. Nismo analizirali raspored, sad smo zaista skoncentrisani na rad, želimo se što bolje pripremiti i 10.09. dočekati spremni”.

Maglaj će inače prvu prijateljsku utakmicu odigrati sutra u 19.30h protiv Sloge iz Doboja.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime