Foto: Srđan Stevanović/Starsport Photo

Fredi Haus, penzionisani košarkaš koji je od 2002. do 2004. igrao za Partizan, u intervjuu za “Espreso” se prisjetio perioda provedenog u Beogradu.

Crno-bijeli su za Amerikanca bili prva stanica u Evropi, nakon što je poslije koledža pokušao da se izbori za NBA angažman. Glavni trener je tada bio Duško Vujošević, a asistent Aleksandar Džikić.

“Igrao sam za Atlanta Hokse gdje su procijenili u jednom trenutku da sam prekobrojan i riješili da prekinemo saradnju. Nedjelju dana nakon što sam postao slobodan igrač, uslijedio je poziv Partizana. Lako sam se navikao na život u Evropi, moj otac je radio u vojsci, tako da smo živjeli u Njemačkoj osam godina. Dule je sjajan tip, pustio me da igram košarku kakvu volim. Nije me nikada ograničavao, dozvoljavao mi je da dosta šutiram. Čovjek mi je jednostavno omogućio da imam slobodu u igri i na tome ću mu zauvek biti zahvalan.

Iskreno, veoma mi nedostaje Beograd. Nadam se da ću doći uskoro kako bih tom prilikom mogao uživo da pogledam utakmicu ili dvije mog Partizana. Iskreno, nije mi žao što se nisam penzionisao kao igrač Partizana, ne žalim ni za čim. Osjećam se loše samo zbog toga što sam u sezoni 2003/2004 polomio ruku i na neki način ostavio ekipu bez moje pomoći. Volio bih da mogu da vratim vrijeme i da ispravim to, znam da smo te sezone mogli da osvojimo Evroligu” – između ostalog je rekao Amerikanac.

Trenutno stanje u Partizanu je za kraj prokomentarisao na sljedeći način:

“Zaista se trudim da gledam mečeve crno-bijelih kad god mogu. Željko Obradović je sjajan trener, odličan za posao, što bi se reklo! Vjerujem da je doveo prave igrače koje će uklopiti u svoj prepoznatljivi sistem.

Ako sve bude funkcionisalo kako treba, vratiće crno-bijele u sam vrh. Naravno da bih volio da postanem trener Partizana. Napravio bih stručni štab sastavljen od ljudi iz Amerike i Evrope, tako bih stvorio dobru kulturu i sjajnu stvar za tim”.

Nakon završenog mandata u Beograđanima, Haus je igrao za još mnogo timova, od kojih se izdvajaju, Ritas, tadašnja Tau Keramika i Valensija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime