Foto: rkgracanica.ba

Rukometni klub Gračanica objavio je da je na njihovu adresu stiglo zvanično izvinjenje od Bosne iz Visokog zbog incidenta koji se dogodio na kraju utakmice ova dva kluba. 

Podsjetimo da je na kraju utakmice između ova dva tima nekoliko navijača ušlo na teren sa željom da se obračuna sa protivničkim igračima i sudijama. Bosna je zatim kažnjena i naredne mečeve će umjesto u Visokom igrati u Hadžićima.

“Izvinjenje smo prihvatili i izrazili nadu da se slične stvari više nikada i nigdje ne ponove na sportskim terenima. Takođe, izrazili smo želju da sportski radnici iz Visokog u svom budućem radu, vrate Visokom epitet istinskog rukometnog centra koji je ne tako davno bio izvanredan organizator i domaćin velikih reprezentativnih i klupskih utakmica. Ubjeđeni smo da sa naše strane i od strane naše publike u budućnosti neće biti revanšizma, te da će se igrači i navijači iz Visokog kao i uvijek do sada potpuno bezbjedno osjećati u Gračanici. Ovom prilikom, a cijeneći izvinjenje naših subotnjih domaćina izražavamo spremnost da prevaziđemo ovaj nesporno veliki incident i nastavimo gajiti dobre sportske i međuljudske odnose” – istakli su iz Gračanice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime