Gudurić: "Da mogu da ponovim, opet bih uzeo taj šut"

Reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, oglasio se nakon osvojene srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Manili.

Nakon dočeka na “balkonu”, većina reprezentativaca je otputovala kod porodice, pa je tako i Marko Gudurić otišao u rodni Priboj, gdje su ga dočekali njegovi sugrađani i gdje je pričao o Mundobasketu.

“Prisutne su još uvijek emocije jer je sve to svježe, ali sigurno kad malo razmislim i pričam sa nekim ljudima bliskim sebi shvatam da smo napravili veliki uspjeh i obradovali smo dosta ljudi. Ostaje žal za finalnom utakmicom i zlatom koje je bilo jako blizu ovog puta, ali vjerujem da će se opet ukazati prilika da se ponovi ovaj uspjeh” – rekao je Gudurić poslije svečanog dočeka.

Lako je moglo da bude i zlatno odličje, a najveću priliku za preokret protiv Njemačke u finalu propustio je upravo Gudurić, koji je promašio otvorenu trojku u finišu meča. Osvrnuo se i na to.

“Ja sam se osjećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lijepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vrijedno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gdje jesam i vjerujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bježim od odgovornosti. Da mogu da ponovim, opet bih uzeo taj šut” – rekao je Marko Gudurić.

Postavi odgovor