REUTERS/Bryn Lennon

Vozač Mercedesa Luis Hamilton završio je prvi u kvalifikacijama pred prvu sprint trku u istoriji Formule 1 koja će se održati u subotu na legendarnom Silverstonu.

Formula 1 je odlučila da ove godine testira tri sprint trke koje će biti vožene subotom, a na osnovu plasmana u njima određivaće se startna pozicija pred glavni događaj u nedjelju. Pored Silverstona, sprint trke će se voziti još na još dva mjesta do kraja godine.

“Normalne” kvalifikacije koje se inače voze subotom, održane su danas, a Luis Hamilton je bio najbrži ispred Maksa Verstapena i Valterija Botasa. Četvrti je bio Šarl Lekler, peti je završio Serđio Perez, a u top10 su se još našli Lando Noris, Danijel Rikardo, Džordž Rasel, Karlos Sainc i Sebastijan Fetel.

Na osnovu današnjeg plasmana, vozači će započeti sprint trku u subotu koja će trajati 17 krugova. Pozicije sa završetka sprint trke će služiti da se odrede startna mjesta pred nedjeljnu trku. 

Takođe, najbolja tri vozača sprint trke će biti nagrađena bodovima. Prvoplasirani će dobiti tri, drugoplasirani dva, a trećeplasirani jedan bod.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime